Kasihan, nenek ini diperalatkan seseorang untuk membawa ‘barang rahsia’ dan terpaksa menerima hukuman


Share this on WhatsApp
Tahun lalu, berlaku satu insiden yang mengejutkan di mana seorang nenek tua telah ditahan polis kerana disyaki membawa bahan terlarang.

Nenek tersebut yang berasal dari Mexico telah menaiki pesawat untuk memasuki Amerika Syarikat. Namun ketika pemeriksaan dijalankan, dia telah ditahan oleh pihak polis.

Apabila nenek ini diminta untuk membuka pakaiannya bagi melakukan pemeriksaan, ternyata dia telah menyimpan barangan ini secara rahsia!

Sewaktu pemeriksaan dijalankan, nenek ini kelihatan sangat takut ketika diminta untuk mengeluarkan barangan tersebut. Anda pasti ingin tahu apa yang berada di sebalik baju nenek ini bukan?

Semua orang termasuk pihak polis juga terkejut melihat rahsia di sebalik pakaian nenek ini. Mengapa seorang nenek yang sudah tua membawa barang larangan tersebut?

Setelah pemeriksaan selesai, didapati nenek ini telah diarahkan oleh seseorang untuk membawa sejenis dadah jenis ganja seberat 5kg! Individu tidak bertanggungjawab itu telah memperalatkan nenek ini dan mengikat dadah tersebut pada badannya.

Tindakan yang sangat keterlaluan! Walau bagaimanapun, nenek ini tetap perlu dikenakan hukuman ringan atas kesalahan tersebut.

Sumber: Cerpen
Kredit: Erabaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *